EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Починаються пошуки втрачених 2 млрд грн «Аграрного фонду»

31 марта 2017 - Администратор

Печерський районний суд задовольнив клопотання Генеральної прокуратури про призначення позапланової виїзної ревізії в ПАТ «Розрахунковий центр з обслуговування договорів на фінансових ринках» для з'ясування обставин заволодіння групою осіб засобами ПАТ «Аграрний фонд» на суму понад 2 млрд грн.

Відповідне рішення прийнято судом під час засідання 23 березня, пише agroportal.ua.

Обгрунтовуючи клопотання, сторона кримінального провадження вказала, що головний слідчий ГПУ проводить досудове розслідування за підозрою колишнього глави Національного банку України (НБУ), позначеного в кримінальній справі як особа 3, і колишнього глави правління ПАТ «Реал Банк» (особа 4) у вчиненні кримінальних злочинів.

Зокрема, особа 3, за попередньою змовою з особами 4, 5, 6 і 7, і іншими особами, брало участь у злочинній організації, заснованої особою 5, з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, а також був співвиконавцем скоєних цією організацією злочинів . Зазначені особи незаконно заволоділи коштами «Аграрного фонду» на загальну суму 2,07 млрд грн шляхом укладання удаваних договорів купівлі-продажу облігацій внутрішньої державної позики між Брокбізнесбанком і «Аграрним фондом» і договорів прямого репо з НБУ.

У зазначеному злочині, крім глави НБУ, брав участь також заступник голови центробанку — особа 8 і глава правління «Аграрного фонду» — особа 9.

У зв'язку з цим, слідчий повідомив про необхідність встановити ряд обставин стосовно службових осіб РЦ, які забезпечували виконання операцій прямого репо з ОВДП 12 лютого 2014 року і 13 лютого 2014 року або були причетні до їх проведення. Суддя постановив задовольнити клопотання і залучити до ревізії представників НБУ і НКЦБФР на термін з 10 квітня по 1 травня 2017 року.

Згідно з рішенням суду, під час ревізії необхідно встановити обставини укладання та виконання РЦ угоди з Брокбізнесбанком про кліринговому обслуговуванні від 31 жовтня 2013 року, доповнення до зазначеної угоди від 12 лютого 2014 року і угоди про відкриття та обслуговування кореспондентського рахунку від 31 жовтня 2013 року і інших угод.

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!