EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Порівняно з минулорічним сезоном Україна на 30% збільшила експорт нерафінованої олії

12 июля 2017 - Администратор

Експорт нерафінованої соняшникової олії з України у вересні-червні 2016/17 склав 4,9 млн тонн, що на 30% перевищує показник за аналогічний період минулого сезону.

Такі дані у своїй доповіді на Другому міжнародному «Саміті по соняшниковій олії: індустрія і технології» в Одесі озвучила експерт олійних ринків ІА «АПК-Інформ» Вікторія Зелена.

«Прогноз нашого агентства з експорту нерафінованої соняшникової олії з України на липень-серпень 2016/17 МР складає близько 0,65 млн тонн, що на 4% більше, ніж за аналогічний період у попередньому сезоні. Таким чином, в цілому за підсумками сезону Україна зможе поставити на зовнішні ринки близько 5,6 млн тонн цієї продукції», - підкреслила експерт.

За її словами, що при таких активних темпах відвантажень аналітики агентства не виключають можливості підвищення показника експорту в останні місяці сезону.

«За перші 9 місяців поточного сезону українська соняшникова олія експортувалася в 125 країн світу. При цьому найбільш ємним і стабільно лідируючим ринком збуту для України є Індія - 1,5 млн тонн (+ 44% до показника вересня-травня 2015/16 МР). Другим найбільшим імпортером соняшникової олії з України у вересні-травні поточного сезону був Китай (0,5 млн тонн). Найбільшими країнами-імпортерами в ЄС залишаються Іспанія, Нідерланди та Італія з несуттєвими змінами в обсягах закупівель», - зазначила експерт.

Водночас, за її словами, значний приріст експорту відзначений в Іран (+131%), Єгипет (+116%) і Туреччину (+43%).

agro-business.

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!