EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Президент підпише "соєві поправки" до 1 вересня

29 августа 2018 - Администратор

Президент України Петро Порошенко пообіцяв підписати законопроект, який дає право отримувати відшкодування ПДВ при експорті сої для виробників, які самостійно поставляють ці культури за кордон.

Про це у коментарі УНН повідомив народний депутат від БПП Сергій Хлань.

Йдеться про ухвалений наприкінці травня законопроект №7403-д, який дещо пом'якшив прийняті торік зміни до Податкового кодексу України, названі в експертному середовищі "поправками Хомутинніка".

Згідно з Конституцією України, Президент мав підписати або ветувати закон протягом 15 днів з моменту його отримання. Проте, з тих пір, як спікер парламенту Андрій Парубій направив закон на підпис Президенту, пройшло понад три місяці, а інформація про подальшу долю закону на сайті ВР відсутня.

"Особисто я виступаю за те, аби ПДВ відшкодовувався аграріям. Те, що документ досі не підписаний, є технічним моментом.

Я та група депутатів від Херсонщини особисто спілкувалися із Президентом. Він нам сказав, що підпише законопроект, і дав право цю інформацію анонсувати", - розповів Хлань.

Утім, за словами нардепа, часу для підписання документу лишилося не так багато.

"Із 1 вересня, фактично, вступають у дію олійні правки. Тому ще є час до 1 вересня. Ми чекаємо, бо Президент наголосив і запевнив, що він підпише документ", - сказав він.

AgroReview

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!