EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Продовження мораторію на продаж сільгоспземель вигідно в зв'язку з майбутніми виборами

2 января 2018 - Администратор

Ухвалення закону про продовження мораторію на продаж сільгоспземель ще на один рік обумовлено електоральними міркуваннями президента та інших політичних сил. Про це повідомив президент асоціації «Земельний союз України» Андрій Кошиль.

«Депутати проголосували за продовження мораторію через необхідність збереження підтримки з боку електорату», - висловив думку експерт.

За словами президента асоціації, Президент підписав продовження мораторію з тих же причин, оскільки він також планує переобратися на другий термін. І відміна мораторію може погано позначитися на його рейтингах у майбутніх виборах.

«З юридичної точки зору цей закон абсолютно не потрібен. Оскільки земельним кодексом передбачено безстроковий мораторій до прийняття закону про ринок сільгоспземель», - пояснив Андрій Кошиль.

Крім того, експерт уточнив, що навіть якщо б Президент не підписав продовження мораторію, або депутати б за нього не проголосували, то дія мораторію все одно б не була скасована.

Згідно з внесеними змінами до Земельного кодексу, дія мораторію на продаж або відчуження земель сільськогосподарського призначення продовжується ще на один рік.

ГолосUA

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!