EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Рада ЄС затвердила нові квоти на мед, помідори, сік та інші товари з України

30 июня 2017 - Администратор

Мова йде про "додаткові річні імпортні квоти за нульовим тарифом" для ряду сільськогосподарських продуктів

Комітет постійних представників країн ЄС (Coreper) схвалила в середу угоду, досягнуту між мальтійським головуванням Ради ЄС та Європарламентом за тимчасовим автономним торговим заходів для України, повідомила прес-служба ради.

"Ці заходи - жест відчутної політичної і економічної підтримки України з нашої сторони. Враховуючи складну ситуацію, з якою стикається Україна в даний час, ми сподіваємося на швидке здійснення цього регламенту", - наводяться в комюніке слова міністра економіки, інвестицій і малого бізнесу Мальти Крістіана Кардона.

Як пояснюють в Брюсселі, ця пропозиція спрямована на покращення доступу українських експортерів на ринок ЄС з урахуванням складної економічної ситуації та економічних реформ, здійснених Україною".

Нові квоти включають натуральний мед - 2,5 тис. тонн, перероблені помідори - 3 тис. тонн, виноградний сік - 500 тонн, овес - 4 тис. тонн, пшениця - 65 тис. тонн, кукурудза - 625 тис. тонн, ячмінь - 325 тис. тонн, крупи та борошно - 7,8 тис. тонн.

Тим самим доповнюються положення про торгівлю, вже введені у відповідності з угодою про асоціацію між ЄС та Україною, підписаної в 2014 році. Ці положення були тимчасово застосовуватися з 1 січня 2016 року, нагадується в документі.

Мова йде про "додаткових річних імпортних квот за нульовим тарифом" для ряду сільськогосподарських продуктів, перелік яких дається в комюніке. Дія цих заходів розраховано на три роки.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна
Автор матеріалу: 
Agro Review

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!