EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Ринок землі треба відкривати, коли фермери матимуть можливості залучати фінанси, - Томич

10 октября 2017 - Администратор

Збільшення сімейних ферм в Україні до півмільона забезпечить до 2 млн робочих місць у сільській місцевості.

Про це в інтерв'ю «Українському тижню» розповів президент Асоціації фермерів та приватних землевласників України Іван Томич.

За його словами, якщо створити умови й можливість заробити, то люди підуть працювати в агросферу.

«Досвід 1990-х років показував, що фермерством почали займатися академіки, професори, балерини, піаністи. Я можу навести конкретні приклади з життя. Тоді люди побачили можливість реалізувати особистість і створити бізнес. І це виходило в багатьох. Тому зробити країну успішною за короткий час можна тільки через розвиток аграрної галузі на основі сімейного фермерства та кооперації», - розповів президент Асоціації.

Томич додав, що такий устрій не має бути монопольним, але повинен займати принаймні половину землі на тлі 20% на сьогодні.

«Через орієнтовно чотири-п’ять років, коли сформується такий устрій, коли фермери матимуть суттєвий капітал і можливості залучати фінансування, може йтися про задіяння такого собі додаткового акселератора розвитку сільського господарства — запровадження ринку землі. Тобто ринок землі треба підвести під оцю базу, сільськогосподарський устрій з акцентом на сімейних фермах. Тоді він стане фактором підвищення добробуту українців», - вважає Томич.

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!