EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Роботи замінять фермерів у Китаї

14 августа 2018 - Администратор

Китай запускає програму з роботизації сільського господарства. Такий крок, ймовірно, призведе до втрати роботи мільйонами китайських фермерів. Про це повідомляє Traktorist.ua.

Проект розрахований на сім років, та передбачає використання безпілотних тракторів та пестицидних роботів при вирощуванні рису. Такі технології мають суттєво скоротити витрати на оплату праці, здешевити виробництво та збільшити урожайність культур.

Згідно з даними Bloomberg, мільйони непродуктивних, забруднюючих господарств у Китаї можуть бути модернізовані за програмою. У великій частині сільського Китаю домашні господарства працюють на декількох невеликих ділянках сільськогосподарських угідь. Вчені кажуть, що ця структура є неефективною, оскільки вона знижує врожайність.

Варто відзначити, що тенденція до зменшення робочої сили у сфері сільського господарства Китаю з 1991 до 2017 р. знизилась з 55% до 18%. Разом з тим експерти прогнозують, що автоматизація агросектору Китаю може створити нові робочі місця в інших областях, але це вже будуть сучасні та технологічні працівники.

kurkul.com

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!