EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Роботизовані вертикальні ферми вирішать проблему нестачі овочів

18 июля 2018 - Администратор

Японська компанія SPREAD планує побудувати кілька повністю роботизованих вертикальних ферм на Близькому Сході. Перша ферма буде зведена в ОАЕ в наступному році.

Вертикальна ферма, яку розробила SPREAD, називається Techno Farm. Це повністю автоматизована система виробництва овочів, яка розроблялася протягом 10 років. Сьогодні ферма повністю автоматизована: від висадки розсади до збору врожаю. Така технологія має ряд важливих переваг - автоматизація дозволить заощадити на робочій силі і забезпечить оптимальні санітарні умови при хорошій продуктивності. Techno Farm дозволяє щодня відвантажувати до 30 тисяч кущів салату.

В Techno Farm використовуються інноваційні технології рециркуляції води, запатентовані світлодіодні індикатори і точна система екологічного контролю. В результаті - розробники досягли високої енергоефективності та мінімізували негативний вплив на навколишнє середовище.

Технологічні інновації дозволяють встановлювати Techno Farm на територіях з нестачею водних ресурсів і іншими несприятливими кліматичними факторами.

Таким чином, ця вертикальна ферма дозволить вирішити проблему нестачі овочів в країнах з посушливим кліматом. Тому SPREAD спільно з Madar Farms почне будівництво контейнерних вертикальних ферм на Близькому Сході. Це партнерство дозволить забезпечити стабільні поставки безпечних і високоякісних овочів у регіоні.

Запуск першої Techno Farm заплановано на 2019 рік у ОАЕ. Виробнича потужність - 30 000 кущів салату в день. Всього планується побудувати 20 вертикальних ферм в різних країнах регіону.

Роботизовані вертикальні ферми користуються попитом у світі. Так, американський стартап отримав $ 1,5 млн на розробку повністю автоматизованої вертикальної ферми.

agronews.ua

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!