EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Сінево звинувачує податкову у вимаганні 1,1 млрд грн. Уряд обіцяє розібратися, бізнес обурений

18 декабря 2021 - Администратор

Компанія "Сінево Україна", яка є власником мережі медичних лабораторій, звинуватила податкову службу у вимаганні майже 1,1 млрд грн.

У компанії повідомили, що восени центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків провело в "Сінево Україна" планову перевірку, а потім нарахувало додаткові податки у 1,085 млрд грн і звинуватило у ненаданні документів про витрати компанії.
У "Сінево" стверджують, що податківці мали доступ до всіх документів.
"Розмір нарахованих податкових зобов'язань у 1,1 млрд грн, що майже 50% річного обороту компанії, є абсолютно необґрунтованим та безпідставним. Ми будемо обов'язково оскаржувати результати перевірки", - кажуть у "Сінево Україна".
У податковій повідомили, що заперечення щодо нарахувань, яке висунула компанія, ще розглядають. І там запрошували "Сінево Україна" взяти участь у цьому процесі. Готові у відомстві провести і додаткову перевірку.
В уряді обіцяють розібратися у ситуації.
Рішення викликало осуд в деяких бізнесменів, блогерів та журналістів. Вони вказують, що ситуація демонструє ставлення влади до іноземних інвесторів, адже власником "Сінево Україна" є шведська група компаній Medicover, акції якої котуються на Стокгольмській біржі. Вони іронізують над урядом, що обіцяв зручні умови для іноземних інвесторів і супровід так званих "інвестнянь".
bbc.com

 

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!