EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

США зацікавилися видобутком газу в Україні

12 ноября 2018 - Администратор

Сполучені Штати Америки (США) зацікавлені обговорити з Україною кооперацію в сфері газовидобутку. В свою чергу Кабінет міністрів України пропонує американській стороні активно брати участь в обговоренні можливостей спільного управління українською газотранспортною системою (ГТС), в приватизації енергооб’єктів, в модернізації вугільної галузі.

Про це йшлося під час зустрічі прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з міністром енергетики США Ріком Перрі, який перебуває з візитом в Києві.

Перрі підкреслив, що лібералізації ринку газу в Україні, удосконалення процедур ліцензування видобутку "посилають важливе повідомлення уряду США та інвесторам" щодо того, що Київ серйозно налаштований на реформи і на створення енергоресурсного балансу.

"Ми бачимо широкий спектр можливостей для кооперації. Йдеться про видобуток газу, взаємодію в управлінні ГТС, кооперацію в ядерній енергетиці тощо", - сказав у свою чергу Гройсман.

США наразі є країною номер один з видобутку нафти та газу, зазначив прем'єр. Тож українські надра і американські технології можуть дати серйозний економічний ривок для обох країн, адже йдеться не тільки про енергозабезпечення, а й про створення нових робочих місць і запровадження інновацій.

Раніше повідомлялося, що американські компанії SigmaBleуzer, Aspect Holding і Energy Transfer зацікавлені в інвестуванні в добувну галузь України. У тому числі SigmaBleуzer готова вже на першому етапі вкласти $100 млн у видобуток вуглеводнів в рамках угод про розподіл продукції (УРП).

biz.nv

 

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!