EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Техогляд в Україні: іржавими авто їздити буде неможливо

15 июля 2019 - Администратор

Уряд продовжує активну підготовку до запуску в Україні повноцінної системи технічного контролю автомобілів. З цією метою Міністерство внутрішніх справ розробило і опублікувало на своєму сайті проект постанови, який затвердить порядок верифікації виданих автомобілістам талонів техконтролю.

Наразі регулярний техогляд повинні проходити тільки окремі категорії автомобілістів (переважно комерційний автотранспорт). І хоча точної дати запуску обов’язкового огляду для всіх поки немає, до 2022 року Україна зобов’язана повернути малоприємну для автолюбителів процедуру. Це прямо передбачено угодою про асоціацію з ЄС.

Один з варіантів запуску механізму в травні цього року запропонувало Мінінфраструктури. У їхній версії техогляди кожні 2 роки стануть обов’язковими для всіх власників авто з 1 січня 2022 року.

Однак вже зараз чиновники ведуть активну підготовку до запуску системи техконтролю. Базова ідея полягає в тому, щоб віддати функції проведення техогляду всім бажаючим СТО. Тільки б ті пройшли сертифікацію. Однак такий підхід вимагає від держави додаткового контролю. Щоб націлена на підвищення безпеки ідея не перетворилася на корупційну «пустушку». Саме такі завдання і переслідує опублікований для ознайомлення документ.

businessua

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!