EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Трактористи - в списку трьох найбільш дефіцитних професій

2 апреля 2017 - Администратор

Кабінет міністрів України виділив 50 млн грн на створення і оновлення матеріально-технічної бази 25-ти навчально-практичних центрів (УПЦ) з підготовки робітників за трьома найбільш дефіцитним професіям.

Про це йдеться в постанові КМУ, прийнятому 29 березня 2017 р інформує Міністерство освіти і науки України.

Зокрема, за професією «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва» планується відкриття двох центрів, а орієнтовна вартість обладнання для кожного з них становить 19,86 млн грн.

«Професійно-технічна освіта повинна мати випереджальний інноваційний характер, тому нам необхідно витрачати гроші на створення адекватної матеріально-технічної бази навчальних закладів. Інакше наші ПТУ і надалі будуть вчити професійним навичкам, які є актуальними для XX, а не XXI століття », - зазначила міністр освіти Лілія Гриневич.

Сучасними пристроями також обладнають 10 центрів по професії «Монтажник санітарно-технічних систем і устаткування» (вартість обладнання для одного центру - 599 тис. Грн) і 13 центрів з підготовки робітників за професією «Швачка. Кравець. Закрійник »(вартість обладнання для одного центру - 330 тис. Грн).

«Необхідні кошти вже закладені в бюджет на 2017 рік. Протягом двох тижнів МОН затвердить перелік техніки, обладнання та матеріалів, які передбачається придбати за бюджетні кошти », - додали в міністерстві.

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!