EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

У 2018-му аграрії отримали 1,7 мільярди гривень за розписками - IFC

18 мая 2018 - Администратор

Аграрні розписки можуть використовувати як дрібні, так і середні агропідприємства.

Від початку 2018 року виробники сільськогосподарської продукції залучили 1,7 мільярди гривен, оформивши 275 аграрних розписок. Про це повідомив спеціаліст фінансового сектору проекту IFC Кирило Мухомедзянов.

За його даними, всього з початку впровадження проекту аграрних розписок у 2015 році і до сьогодні вітчизняні аграрії залучили 2,85 мільярдів гривень для розвитку бізнесу. Загалом за цей час було видано 457 аграрних розписок, з яких 285 - фінансових, 172 - товарних.

«До 2018 року в Україні діяв пілотний проект, який включав кілька областей. Цьогоріч його дія інструменту фінансових розписок розширилася на всю територію країни», - розповів експерт.

За його словами, інструментом аграрних розписок можуть користуватися усі без виключення виробники - від дрібних і середніх до агрохолдингів. Хоча насамперед цей інструмент зорієнтований на сегмент невеликих гравців.

За даними IFC, за 2015-2018 роки інструментом аграрних розписок скористалися переважно середні та дрібні господарства 53% і 38% відповідно.

«Наразі ми працюємо над створенням можливості використовувати аграрні розписки у тваринництві, зокрема свинарстві та молочарстві», - додав Мухомедзянов.

uacouncil.org

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!