EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

У 2018 році Україна посіла 77 місце у рейтингу країн, найбільш придатних для ведення бізнесу

28 декабря 2018 - Администратор

Дані представлені в рейтингу The Best Countries For Business журналу Forbes.

Всього в рейтингу представлено 161 країн світу. Поруч з Україною розташувалися Аргентина (76 місце) і Шрі Ланка (78 місце), інформує UkrMedia.

Найкращою країною для ведення бізнесу фахівці Forbes визнали Великобританію - вже вдруге поспіль. На другому місці - Швейцарія, на третьому - Гонконг. Останні місця зайняли Центральноафриканська республіка (161) та Республіка Конго (160). Країни-сусідки України опинилися на таких позиціях: Польша - 34 місце, Росія - 55.

За рік Україна піднялася на три сходинки. У 2018 році Україна посіла 80 місце в рейтингу Forbes. Однак зараз у рейтингу враховано 161 країну, а роком раніше - 153.

Легкість ведення бізнесу фахівці Forbes оцінюють за такими критеріями: свобода торгівлі, захист прав власності, інновації, технології, бюрократія, корупція, оподаткування та інші.

Найбільше за рік наша країна просунулася вгору за критерієм «Захист прав власності» - зайняла в ньому 110 місце. Але при цьому за рік значно погіршився показник «Торгової свободи» - 71 місце.

Експерти Forbes рекомендують Україні поліпшити ділове середовище для залучення іноземних інвестицій, продовжити боротьбу з корупцією, розвивати ринок капіталів, приватизувати державні підприємства і провести земельну реформу.

ukr.media

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!