EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

У 2018 Україна планує запустити перший потяг до Китаю в рамках Шовкового шляху

18 октября 2017 - Администратор

Про це повідомив голова Держрезерву Вадим Мосійчук під час Другого щорічного форуму фінансових лідерів України, що відбувся в Києві 13 жовтня, пише Agronews.

За його словами, Китай дуже зацікавлений в експорті якісного продовольства з України маршрутами нового Шовкового шляху, зокрема, борошна, цукерок, горілки, олії тощо.

«Уряд Китаю задекларував, що морські шляхи вже розроблені, але новий Шовковий шлях – це є та перспектива, на якій варто сфокусуватися. Центром Шляху в Китаї визначено місто Чженчжоу провінції Хенань. 4 роки назад вони запустили перший транзитний потяг до м. Брєст, а звідти на Варшаву і на Німеччину. Але увесь цей Шовковий шлях проходить, нажаль, мимо України»,- зазначив Вадим Мосійчук.

Він додав, що китайська сторона постійно звертається до України щодо залучення нашої країни до маршруту Шовкового шляху.

«У нас 7 великих логістичних потужностей, диверсіфікованих одна від одної. І ми готові зі своєї сторони надати їх для цієї справи, що пропонують нам китайці. І таку роботу ми розпочали. Зараз плідно працюємо з Мінінфраструктури, яке нам допоможе визначити точні маршрути цих поїздів»,- зазначив голова Держрезерву.

За його словами, на початку наступного року Україна планує запустити перший транзит територією України.


agro-business

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!