EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

У червні Україна експортувала в Польщу 500 тонн черешні

21 июля 2017 - Администратор

Цього року Україна вперше змогла суттєво розширити географію експорту черешні і послабити залежність від ринку Росії. Зокрема в червні українська черешня продавалась мінімум в 6 країнах світу.

Про це повідомляє «Інфо-Шувар».

При цьому, загальний обсяг експорту черешні цього року в порівнянні з минулим сезоном збільшився майже на 60%. Тільки у червні 2017 року, Україна продала на зовнішні ринки більше 2,5 тис. тон черешні.

В попередні роки, майже весь експортний обсяг української ягоди споживала Росія, після введення, у 2014 році, ембарго постачання відбувалось через територію Білорусі. Цього року, частка Білорусі в загальному офіційному експорті скоротилась з 90% до 60%. Відбулось це внаслідок збільшення поставок до Молдови та Польщі.

Загалом цього року до Польщі Україна імпортувала рекордний обсяг української черешні - майже 500 тон. Крім того, в колі покупців цього сезону є Німеччина, Великобританія і навіть Гонконг.

Слід також зазначити, що в травні країна не експортувала цю ягоду , бо збирання черешні в Україні розпочалось із запізненням, через холодну весну.

 

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!