EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

У Держстаті розповіли, що відбувається з українською економікою Порівняно з попереднім кварталом цей макроекономічний показник в Україні скоротився на 0,7%. Валовий внутрішній продукт України у друг

20 сентября 2021 - Администратор

Порівняно з попереднім кварталом цей макроекономічний показник в Україні скоротився на 0,7%.

Валовий внутрішній продукт України у другому кварталі 2021 року у порівнянні з аналогічним періодом минулого року збільшився на 5,7% у річному вираженні.
Про це повідомила Державна служба статистики на своєму офіційному сайті, яка в середині серпня попередньо оцінила зростання економіки в другому кварталі поточного року на рівні 5,4%.
Згідно з оприлюдненими даними, в порівнянні з попереднім кварталом ВВП скоротився (з урахуванням сезонного фактора) на 0,7%, що на 0,1 процентний пункт краще попередню оцінку спаду в 0,8%.
ВВП: що необхідно знати
ВВП - це макроекономічний показник, що відображає ринкову вартість всіх кінцевих товарів і послуг (тобто призначених для безпосереднього вживання, використання або застосування), вироблених за рік у всіх галузях економіки на території держави для споживання, експорту та накопичення, незалежно від національної приналежності використаних факторів виробництва.
За даними Держстату, валовий внутрішній продукт України в першому кварталі 2021 року скоротився на 2,2% в річному вираженні.
За даними Держстату, ВВП України в другому кварталі 2021 року у порівнянні з аналогічним періодом минулого року збільшився на 5,4%.
Нацбанк погіршив оцінку зростання ВВП у II кварталі поточного року до 7,5% з 8,7% у квітневому прогнозі.
Раніше Нацбанк залишив прогноз зростання реального ВВП незмінним - на рівні близько 4% у 2021-2023 роках.
Валовий внутрішній продукт України в січні-липні 2021 року, за розрахунками Міністерства економіки, збільшився на 2,1%.
Автор: Богдан Слуцький
unian.ua

 

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!