Студенти-винаідники у Сумах створили їстівні пакети - на смак вони як звичайна локшина. Це вже друге ноу-хау молодих вчених - перед цим вони придумали поживні стаканчики, передає segodnya.ua.
Їстівні пакети студенти створили під час перших спроб зробити екоаналог звичайного поліетиленового пакета. Початкові екземпляри, розповідають вчені, швидко висихали і ламалися. Тому технологію вдосконалювали, і досягли бажаного результату. Перші вдалі пакети зберігають в лабораторії вже більше місяця: вони не втратили ні зовнішніх, ні практичних властивостей.
"Оскільки ці пакети складаються з натуральних компонентів, барвники теж натуральні, тому їх зазвичай можна з'їсти, але їх треба замочити, щоб вони стали такі набряклі", - розповів Дмитро Бідюк, доцент кафедри харчових технологій.
agronews.ua