EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

У ВР розповіли, які податки платитимуть селяни-власники сімейних ферм

14 августа 2018 - Администратор

Днями набуде чинності закон щодо стимулювання утворення та діяльності сімейних фермерських господарств.

Після набуття чинності Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо стимулювання утворення та діяльності сімейних фермерських господарств» на селян-аграріїв чекає низка змін в системі оподаткування. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила голова комітету ВР з питань податкової політики Ніна Южаніна.

За її словами, українські селяни, зареєстровані як фізичні особи-підприємці, які створили сімейні фермерські господарства, зможуть працювати за спрощеною системою оподаткування та ставкою єдиного податку, встановленою для четвертої групи.

Для того, щоб стати платником єдиного податку четвертої групи, господарство має відповідати певним вимогам і критеріям. Зокрема, займатися виключно виробництвом сільськогосподарської продукції, її переробкою та постачанням; здійснювати господарську діяльність (крім постачання) за місцем податкової адреси та не використовувати працю найманих осіб.

Водночас площа сільськогосподарських угідь та/або земель водного фонду у власності чи користуванні членів фермерського господарства має становити не менше двох і не перевищувати 20 гектарів.

Також закон встановлює, що податок на доходи фізичних осіб з орендної плати за земельні ділянки (паї) надходитиме до місцевих бюджетів за місцезнаходженням землі. Крім того, встановлюється податок за лісові землі як сукупність земельного податку та рентної плати.

Южаніна зауважила, що такі зміни є «справжнім проривом для агросектору».

Як повідомлялося раніше, Президент підписав закон про стимулювання діяльності сімейних фермерських господарств 10 серпня.

agro-business.com.ua

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!