EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

У ВР зареєстрували законопроект про платне обстеження землі перед зняттям ґрунт

23 октября 2018 - Администратор

Народні депутати планують внести зміни до Земельного кодексу України.

Народні депутати пропонують запровадити спеціальний дозвіл на зняття ґрунтового покриву земельної ділянки. Відповідний проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо збереження ґрунтового покриву земельних ділянок зареєстрували в Верховній Раді минулого тижня.

В пояснювальній записці до проекту закону йдеться, що через втрату родючості грунтовий покрив вимагає термінового дієвого захисту від збіднення його на вміст гумусу. Метою проекту закону є створення прозорої процедури отримання власниками та користувачами земельних ділянок, дозволів на зняття та перенесення ґрунтового покриву земельних ділянок.

Автори проекту закону пропонують уточнити, що спеціальний дозвіл видається на безоплатній основі та визначити його термін дії.

Водночас у пояснювальній записці ініціатори змін до Земельного кодексу зазначають про встановлення безоплатної видачі дозвільних документів на перенесення ґрунтового покриву. Натомість обстеження ділянок перед видачею таких документів буде проводтиися на платній основі.

«Але такий порядок не поширюється на «обстеження в установленому законодавством порядку земельної ділянки, на якій планується здійснювати зняття ґрунтового покриву», а також і на її повторне обстеження «після проведення рекультивації порушених земель» - для власників і користувачів земельних ділянок обстеження земельних ділянок перед видачею дозволу на зняття та перенесення ґрунтового покриву в проекті має здійснюватися на платній основі тому, що ст. 55 «Фінансування заходів щодо охорони земель і ґрунтів» Закону України «Про охорону земель» не передбачає здійснення такого роду обстежень», - уточнюють автори законопроекту.

Наразі документ перебуває на розгляді в комітеті з питань аграрної політики та земельних відносин.

За матеріалами rada.gov.ua

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!