EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

У ВРУ пропонують ввести державний контроль за ГМО-продукцією

10 октября 2017 - Администратор

У ВРУ зареєстровано законопроект "Про державний контроль за генетично модифікованою продукцією в сільському господарстві і харчовій промисловості"

У ВРУ зареєстровано законопроект "Про державний контроль за генетично модифікованою продукцією в сільському господарстві і харчовій промисловості", пише propozitsiya.com з посиланням на сайт парламенту.
Законопроект встановлює правове регулювання для здійснення державного контролю за дорегістраційним випробуваннями ГМО, для державної реєстрації ГМО, розміщення ГМО і ГМ-продуктів на ринку, включаючи вирощування, переробку, використання в якості харчових продуктів і кормів.
Крім того, законопроектом визначено повноваження органів держвлади в сфері поводження з ГМО. Документ також встановлює пряму заборону на розміщення на ринку незареєстрованих ГМО, пропонує процедуру їх реєстрації і розміщення на ринку. Разом з тим законотворці пропонують встановити чіткі вимоги до маркування ГМ-продукції і ввести правила її простежуваності.
Законопроектом пропонується передбачити адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення правил генно-інженерної діяльності та поводження з ГМО.
У прес-службі одного з авторів законопроекту, народного депутата Олега Кулініча нагадали, що на даний момент в Україні фактично відсутній контроль за виробництвом і розповсюдженням генно-модифікованої продукції, немає правил регулювання на жодному з етапів - починаючи від наукових досліджень в цій галузі і закінчуючи реалізацією готової ГМО-продукції.
У той же час таке регулювання необхідно не тільки для вирішення внутрішніх проблем країни. Це також частина зобов'язань перед Європейським Союзом, які Україна взяла на себе, підписавши Угоду про асоціацію.

©Пропозиція

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!