Американські вчені розробили їстівну упаковку для продуктів, матеріалом для якої служить молоко.
Результати роботи були представлені в прес-релізі за підсумками Національної виставки Американського хімічного товариства у Філадельфії, повідомляє «Телеграф».
Плівка, яку роблять з молочного білка, виявилася досить повітронепроникною, але складною у використанні і дуже розчинною у воді. Вчені цю проблему вирішили додаванням цитрусового пектину — матеріал став більш міцним і стійким до вологості і високих температур.
Отримана плівка виглядає, і на дотик практично як звичайний пакувальний пластик. Матеріал пропускає приблизно в 500 разів менше кисню, ніж пластик, і повністю розкладається в навколишньому середовищі без утворення токсичних продуктів. Нова плівка і сама може служити їжею.
За словами вчених, казеїнова плівка практично позбавлена смаку, але до неї можна без втрати якості додавати ароматизатори, харчові барвники, а також вітаміни та інші біологічно активні речовини.