EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Учні Дубенських шкіл зможуть спілкуватись із однолітками з Польщі

15 ноября 2016 - Администратор

Нещодавно, за ініціативи ОР «Спілка роботодавців Дубенщини» місто Дубно відвідали представники понадгімназійних шкіл ім.Вінцента Вітоса (м.Гелбутов, Польща). Дана зустріч відбулася в рамках підписаної Угоди про співпрацю між Спілкою роботодавців Дубенщини та Краківським повітом.

11 жовтня польські педагоги на чолі із  директором – Павлом Сікорою відвідали школи №1 і №5 міста Дубна, провели зустріч із представниками Дубенської міської ради, батьками та вихованцями курсів іноземних мов «Polen».

Дубенські учні вітали гостей піснями, розповідали історію школи на польській, англійській, французькій та українській мовах. Радо ділилися досягненнями в міжнародних проектах та розповідями про веселі шкільні будні.

Представники школи ім.Вінцента Вітоса ознайомили наших учнів, педагогів із специфікою навчання у понадгімназійних школах Польщі.

Учні таких шкіл навчаються три роки та обирають собі професію відповідного напрямку кваліфікаційної підготовки. Навчання відбувається три дні, а два дні – учні проходять практику на відповідних підприємствах за що отримують мінімальну платню. По закінченні закладу багато випускників на даних підприємствах влаштовуються на роботу, а Сертифікат про отримання відповідної освіти дійсний на території Європи.

Нагадаємо, що в квітні 2015 року, в рамках підписаної Угоди про співпрацю між ОР «Спілка роботодавців Дубенщини» та Краківським повітом, Дубенська молодь протягом тижня підвищувала рівень володіння польською мовою у м.Sokolow Podlaski.

Діти навчались у чотирьох польських школах, провели ряд інтеграційних зустрічей з ровесниками із Польщі.

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!