EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Україна експортувала рекордний обсяг замороженої малини

2 октября 2018 - Администратор

Україна активно нарощує присутність на ринку замороженої малини. Тільки в серпні цього року вітчизняні компанії експортували у 1,6 рази більше цієї продукції, ніж за аналогічний місяць торік. Про черговий рекорд повідомляє Українська плодоовочева асоціація (УПОА).

В асоціації уточнюють, що за вказаний період обсяг зовнішніх постачань склав близько 2 тис. т.

Майже все було відвантажено до країн Європейського союзу. При цьому основним покупцем української замороженої малини лишається Польща: на долю цієї країни в серпні прийшлося більше 80% усього експорту проти 67% раніше.

Загалом за липень-серпень замороженої малини експортовано 2,6 тис. т. Це майже на чверть більше, ніж за аналогічний період роком раніше.

В УПОА пояснюють, що досягнути цього українським компаніям вдалося як за рахунок збільшення врожаю цієї ягоди в країні, так і завдяки нарощуванню потужностей шокової заморозки.

В той же час аналітики акцентують, що у грошовому еквіваленті експорт замороженої ягоді в Україні скоротився на 5%. Закупівельні ціни цьогоріч були значно нижчими.

Влітку переробні підприємства мали змогу купувати малину для заморозки по 7-10 грн/кг ($0,25-0,35 за кг). Ціни на малину ремонтантних сортів теж були значно нижчими, ніж торік.

З іншого боку, це дає переробникам можливість сформувати сировинну базу для експорту протягом сезону, а також конкурувати на світовому ринку у ціновому плані.

ІЦ УАК

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!