EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Україна може стати виробничим хабом Канади

7 ноября 2017 - Администратор

Україна зацікавлена ​​в створенні на своїй території спільних з Канадою підприємств і експорту їх продукції в ЄС. Про це розказала замміністра економічного розвитку і торгівлі України Наталія Микольська.

«Україна може стати для канадських компаній виробничим хабом на європейському континенті. Договори про вільну торгівлю між Україною та Канадою, Україною та ЄС відкривають шлях до виробництва на території України товарів та послуг, поставок їх як назад в Канаду, так і на територію Євросоюзу», — зазначає Наталія Микольська.

Тим часом Канада може стати для українських бізнесів «північноамериканським хабом». Замміністра навела приклади, коли українські компанії заходять на ринок Канади та за допомогою місцевих дистриб’юторів виходять із товарами на ринок Північної Америки.

З 1 серпня між Україною і Канадою почала працювати Зона вільної торгівлі. Для українських експортерів угода відкрила безмитний доступ на 98% ринку.

Україна скасувала мита на майже 80% імпорту з Канади. Частина з них будуть обнулятися поетапно протягом 3-7 років. Митна амністія торкнеться живих овець і птиці, яловичини, баранини, горіхів, свинячих субпродуктів, плодів і насіння олійних культур, олії, свіжої свинини, птиці, молока, вершків, яєць, меду і овочів.

Згідно з прогнозними розрахунками, введення в дію угоди призведе до незначних втрат доходів держбюджету, зокрема від скасування ввізних мит — приблизно на $1,2 млн у перший рік дії угоди. У той же час вони можуть бути компенсовані за рахунок ПДВ, а також збільшення припливу прямих іноземних інвестицій в обсязі близько $36 млн протягом 3 років.

Очікується, що експорт зросте у 10 разів — до $200-300 млн в найближчі п’ять років.

За матеріалами: landlord.ua

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!