EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Українцям вистачить вітчизняної гречки

3 октября 2016 - Администратор

Мінагрополітики надав до проекту бюджету на 2017 рік пропозиції щодо фінансової підтримки виробництва зерна гречки із розрахунку на 1 га посівної площі. 

Про це повідомив директор департаменту землеробства та технічної політики Мінагрополітики Володимир Топчій, передає прес-служба міністерства. 

«У поточному році на ринку попит і внутрішнє споживання оцінюється близько 166 тис. тонн зерна гречки, що становитиме біля 4 кг на особу і є на рівні раціональних норм споживання», – сказав Володимир Топчій. 

Він наголосив, що умови виникнення дефіциту гречки на внутрішньому ринку відсутні. «За оперативною інформацією областей, гречка вже обмолочена на площі 134 тис. га, або 89%. Намолочено 169 тис. тонн у первинно-оприбуткованій вазі при врожайності 12,6 ц/га», – зазначив Володимир Топчій. 

Сьогодні ціна на гречану крупу має стійку тенденцію до зниження. У торговельних мережах вона в середньому становить 26-28 грн./кг.

Довідка

За даними Держстату, посівні площі гречки у 2016 році у всіх категоріях господарств становлять 149,2 тис. га. Проти 2015 року вони збільшилися на 17 тис. га, або на 13%. 

За прогнозними даними областей, виробництво гречки в поточному році у вазі після доробки складе 171 тис. тонн зерна, що майже на 43 тис. тонн більше порівняно з показником минулого року. Врожайність очікується на рівні 11,5 ц/га.

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!