EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Українські банки повернули собі прибуток

3 ноября 2017 - Администратор

Нацбанк відзвітував про результати роботи банківської системи

Українці більше продають, ніж купують валюту. За дев'ять місяців 2017 року чистий прибуток банківської системи після сплати податків склав 1,41 млрд грн. Про це повідомила прес-служба Національного банку України (НБУ).
Регулятор підкреслив, що за підсумками першого півріччя 2017 року система демонструвала збиткову діяльність. Так, на 1 липня чисті збитки становили 1,85 млрд грн.
"Відновлення прибуткової діяльності сталося, завдяки забезпеченню банками в третьому кварталі 2017 року позитивного фінансового результату в розмірі 3,25 млрд грн", – зазначили в Нацбанку.
Крім того, позитивно вплинуло на прибутковість сектора істотне зменшення в третьому кварталі відрахувань банками в резерви – 6,18 млрд грн, що вдвічі менше за аналогічний показник за другий квартал 2017 року.
"Серед інших позитивних тенденцій третього кварталу 2017 – зростання чистого процентного доходу за операціями з населенням, а також чистих комісійних доходів від розрахунково-касового обслуговування", – пояснили в Нацбанку.
У січні-вересні процентні ставки по кредитах населенню скорочувалися, але меншими темпами, ніж відбувалося зниження ставок по депозитах, підрахували в Національному банку.
Нагадаємо, з 88 платоспроможних станом на 1 жовтня банків 71 за підсумками дев'яти місяців був прибутковим з сукупним чистим прибутком у розмірі 12,41 млрд грн. 17 банків виявилися збитковими зі сукупним чистим збитком в 10.98 млрд грн.
Раніше також був опублікований список шести банків, які не виконали до жовтня вимог щодо мінімального статутного капіталу в 200 млн грн.

СЕГОДНЯ.ua

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!