EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Українські імпортери сільськогосподарських тварин не будуть платити ПДВ

4 июня 2020 - Администратор

Відповідно до Закону України “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві”, що набув чинності цього року, для сільськогосподарських товаровиробників введено пільги щодо сплати податку на додану вартість на ввезення з-за кордону племінних чистопорідних тварин. Серед іншого, ПДВ скасовується і на імпорт чистопородних свиней. Про це повідомляє meat-inform, пише agronews.ua.

Зокрема, у пункті 197.18 статті 197 Кодексу слова “суб’єктами спеціального режиму оподаткування, встановленого статтею 209 цього Кодексу” замінити словами “сільськогосподарськими виробниками” згідно Класифікатора звільнень від сплати митних платежів при ввезенні товарів на митну територію України, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 20 вересня 2012 року N 1011 (із змінами)).

Відповідно до Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності (УКТ ЗЕД), 0102 21 10 00 – це нетелi (самки великої рогатої худоби до першого отелення), 0102 21 30 00 – це корови. Тобто щодо імпорту ВРХ також встановлені пільги стосовно сплати ПДВ.

agronews.

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!