EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Українські сировари планують підняти ціни на продукцію

3 сентября 2018 - Администратор

Напередодні осені надія сироварів на поліпшення їхнього бізнесу дещо зміцнилася.

Вже зараз вони отримали більше замовлень від дистриб’юторів і мереж для продажу на внутрішньому ринку. Більш менш врегулювалися і поставки сирних продуктів, пише infagro.com.ua.

В таких умовах виробники мають намір поступово відмовлятися від масових акцій з розпродажу сирів, а у вересні деякі з них спробують навіть трохи підняти ціни. Навіть експортні ціни на сирні продукти вдалося трохи підняти після їх обвалу на початку літа.

Грає на руку вітчизняним операторам ринку сиру і нинішня девальвація гривні. З одного боку, окремі підприємства будуть мати більше прибутку на експорті, з іншого боку, це буде стримувати збільшення імпорту сиру.

Але все ж сподіватися на високу прибутковість в сирному бізнесі ще рано. Поки незрозуміло, наскільки виправдані надії сироварів на зростання продажів на внутрішньому ринку цієї осені, і чи зможуть скористатися схемами експорту виробники сирних продуктів. Та й передбачуване подорожчання сировини може «з'їсти» всю вигоду від очікуваного зростання цін на сир.

Таким чином, ціни якщо і зростуть, то восени, а поки що, розпродаючи запас складів, основна маса виробників використовує існуючі цінники. На внутрішньому ринку традиційні сири виробники віддають дистриб’юторам по 120−140 грн/кг. На експорт сир продають переважно по 3700—4300 USD/т. А ціни зовнішніх продажів сирних продуктів, в залежності від варіацій схем експорту, варіюються в основному в діапазоні 1850−2100 USD/т.

/agroreview

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!