EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Українські виробники відмовляються збільшувати посівні площі під льон

10 октября 2017 - Администратор

Через недостатню кількість в Україні підприємств-переробників льону олійного аграрії не наважуються збільшувати посівні площі під культурою.

Про це на профільній Олійно-жировій конференції сказала керівник служби маркетингу та аналітик компанія Фенікс-Агро Валерія Шаймухаметова, пише Agronews.

«Посівні площі під льон олійний залишаються стабільними з 2015 року на рівні 65 тис.га. При цьому у виробників відсутні великі об’єми і аграрії не упевнені у ціні вирощеного врожаю», - зазначила аналітик, і додала, що в Україні практично відсутня переробка льону олійного.

«Основні переробники це - Ніжинський ЖК, Чернівецький МЖК, Агросільпром, Факторія. На світовому ринку Україна конкурує з Росією і Казахстаном. А основні ринки збуту для нас - В'єтнам, Польща, Австрія та Угорщина», - розповіла вона.

При цьому стимулювати розвиток ринку нішевих культур могла б кооперація. До прикладу такі кооперативи, як ПУСК (Перший український сільськогосподарський кооператив), Перший національний аграрний кооператив, Всеукраїнський аграрний кооператив, Сільськогосподарський кооператив «МРІЯ», допомагають організувати ринок, щоб отримати максимальний прибуток від нього.

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!