EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Українські виробники вийшли на ринок світових держзакупівель

5 октября 2017 - Администратор

Активну участь українського бізнесу в зарубіжних держзакупівлях стримує низка бар'єрів, які можуть бути усунені державою в рамках політики дерегулювання

Про це йшлося на Четвертій щорічній міжнародній конференції з публічних закупівель «Реформа державних закупівель в Україні - продовження розвитку», повідомила прес-служба Центру підтримки експорту при УСПП.

Українські компанії в 2017 році вже вийшли на міжнародний ринок державних закупівель ємністю 1,7 трлн на рік. Втім, для того, щоб вітчизняний бізнес склав конкуренцію іноземним гравцям, держава має зняти низку обмежень.

За словами віце-президента Українського союзу промисловців і підприємців (УСПП), координатора Центру підтримки експорту при УСПП Дениса Краснікова, найбільш стримуючими нормами для постачальників держзакупівель залишаються вимога НБУ про повернення валютної виручки протягом 180 днів і ліцензування відкриття рахунків за кордоном, які необхідно, якомога швидше, скасувати.

Однак, навіть незважаючи на існуючі труднощі, на думку Дениса Краснікова, українські підприємства вже можуть стати ефективними гравцями на ринках публічних держзакупівель.

«Наш Центр уже розпочав роботу з деякими українськими компаніями щодо виходу на ринок публічних закупівель США і Канади. Адже сучасні технології дозволяють продавати товари з будь-якої точки України в будь-яку точку світу», - зазначив Красніков.

Відповідно до маркетингових досліджень Центру підтримки експорту при УССП, найперспективнішими експортними позиціями на ринках зарубіжних держзакупівель для українського бізнесу можуть стати ті товари, де наша якість відповідає світовим стандартам при порівняно більш вигідною ціною - це широкий спектр продуктів харчування, IT- послуги та рішення, а також продукція військового та подвійного призначення, причому не тільки озброєння, а й спецодяг, спецвзуття.

agro-business

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!