EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Українським агровиробникам варто звернути увагу на «біоетанольну схему»

23 апреля 2018 - Администратор

Підприємства мають працювати над створенням додаткової вартості аграрної продукції фта переорієнтовувати ринки збуту, вважають в НААН.

Українським аграрним виробникам варто звернути увагу на «біоетанольну схему». За словами президента Національної аграрної академії наук Ярослава Гадзала, такий підхід дозволить виробникам АПК диверсифікувати виробництво, пише agro-business.com.ua.


«Актуальні і потребують глибших досліджень питання диверсифікації виробництва. На державному рівні ставиться завдання переходу від сировинного до високотехнологічного виробництва, створення додаткової вартості аграрної продукції, розширення асортименту продукції і переорієнтації ринків збуту з метою підвищення ефективності виробництва», – сказав Ярослав Гадзало.

За словами Гадзала, яскравим представником впровадження на виробництві «біоетанольної схеми» є Бразилія. Ця країна виробляє найбільше цукру у світі. Однак коли ціни на солодкий продукт стають критичними, заводи переробляють більшу частину цукрової тростини на біоетанол. І таким чином формують значну дохідність цукрового виробництва.

Натомість українські виробники цукру можуть вдатися до гранулювання жому і продавати патоку, вважають науковці.

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!