EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Уряд виділяє 4 млрд грн на будівництво тваринницьких комплексів

16 января 2018 - Администратор

Кабмін остаточно погодив механізми підтримки сільгоспвиробників і розраховує вже цього року суттєво наростити кількість молочно-товарних комплексів, фермерських господарств, поголів’я великої рогатої худоби, обсяги виробництва молока та іншої агропродукції.

Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час спеціальної наради з питань розвитку агросектору, повідомляє Урядовий портал, передає сайт "Агробізнес Сьогодні".

«За тиждень маємо представити остаточні фінансові рішення», - сказав Гройсман.

За пропозицією уряду, загальний ресурс, виділений на підтримку тваринництва, цього року становитиме 4 млрд грн. Кошти направлятимуть передусім на підтримку будівництва нових ферм та комплексів - або на здешевлення кредитів на будівництво, або на компенсацію частини власних коштів виробників, витрачених на будівництво. Максимальний кредитний ресурс - 10 млн євро на один товарний комплекс під 3% річних на 5 років. Максимальний розмір компенсації - 25% від обсягу витрат.

У разі необхідності, за результатами першого півріччя роботи програм, їх механізми можуть бути відкориговані. Разом з тим, за прогнозом, до кінця року ріст поголів’я худоби буде не менше 11%, а надоїв молока - не менше 5%.

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!