EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

УЗ планує розвивати залізничні напрямки на підходах до морських портів

7 августа 2017 - Администратор

Зробити перевезення вантажів на вантажонапружених дільницях більш ефективними можливо завдяки розвитку портової та залізничної інфраструктури, збільшенню парку тягового рухомого складу та ефективному плануванню вантажних перевезень усіма учасниками перевізного процесу. Про це йшлося на нараді транспортників та вантажовідправників в Американській торговельній палаті 2 серпня у Києві, за участю представників Міністерства інфраструктури України, ПАТ «Укрзалізниця» та Адміністрації морських портів України.

Під час зустрічі директор з економіки та фінансів ПАТ «Укрзалізниця» Андрій Рязанцев зазначив, що товариство планує розвивати в першу чергу залізничні напрямки на підходах до морських портів та до металургійних підприємств, оскільки саме ці дільниці є найбільш вантажонапруженими. Зокрема, запланована електрифікація дільниці Долинська – Миколаїв – Колосівка дозволить розвантажити транспортні потоки на підходах до Миколаївського та Одеського портів. Він зазначив, що проведена реконструкція дільниці Комиш-Зоря – Волноваха дозволила збільшити потік вантажів у напрямку металургійних підприємств.

«Укрзалізниця спрямувала понад 70 млн грн, щоб стратегічна для металургійних підприємств дільниця Комиш-Зоря – Волноваха запрацювала в новому режимі і змогла пропускати значно більший обсяг вантажів», - зазначив Андрій Рязанцев.

Він також повідомив, що Укрзалізниця після придбання нового тягового рухомого складу направлятиме його на найбільш вантажонапружені дільниці, зокрема на перегін Комиш-Зоря – Волноваха. Крім цього, для розв’язання проблеми недостатньої кількості локомотивів у пікові періоди вантажних перевезень планує орендувати даний рухомий склад на внутрішньому та на зовнішньому ринках – таку можливість українські залізничники наразі обговорюють з казахськими та білоруськими колегами.

Учасники зустрічі також погодилися, що зробити більш ефективними перевезення вантажів на проблемних ділянках, крім розвитку інфраструктурних проектів на залізниці і в портах та збільшення парку локомотивів, дозволить ефективне планування перевезень усіма учасниками процесу. За словами Андрія Рязанцева, таке планування має бути як довгостроковим на кілька років вперед, так і короткостроковим, тобто на місяць, тиждень і на добу. Саме тому сьогодні Укрзалізниця пропонує вантажовідправникам проводити спільні наради, під час яких якісно планувати навантаження зерна та інших вантажів, особливо у пікові періоди. Це дозволить ефективно використовувати дефіцитні вантажні вагони, не затримувати їх на операціях з вивантаження та задовольнити всі замовлення з перевезення вантажів.

УкрАгроКонсалт

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!