Технологи швейцарського бренду Barry Callebaut створили четвертий вид шоколаду - рубіновий.
Рубіновий шоколад має яскравий фруктово-ягідний смак і ніжний рожевий колір. Він виготовляється без додавання ягід або ягідних ароматизаторів і не містить барвників. В основі його складу червоні какао-боби Ruby. Цей шоколад став першим відкриттям за останні 80 років з часів відкриття білого шоколаду.
Як зазначають технологи, над його розробкою вони працювали кілька років і сподіваються, що він стане не менш популярним, ніж інші види шоколаду. Пітер Бун, головний спеціаліст з інновацій і якості швейцарської компанії, сказав, що тепер очікується, що новий шоколад буде відповідати зростаючому попиту серед більш молодих споживачів на розкішні продукти.
Нагадаємо, за даними аналітиків Euromonitor, світові обсяги шоколадного ринку тільки за один позаминулий рік знизилися на 1,5 відсотки. У минулому падіння знизилося, але не зупинилося.