EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Вітчизняне свинарство розпочало 2022 рік з антирекорду

21 января 2022 - Администратор

Вітчизняне свинарство розпочало 2022 р. з черговим антирекордом за чисельністю свинопоголів’я в країні — 5,54 млн гол. Про це розповіли аналітики Асоціації «Свинарі України» з посиланням на дані Державної служби статистики України.

Згідно з інформацією, це на 5,8% чи на понад 300 тис. менше, ніж рік тому.
«Підґрунтя для такого антирекорду сформував історичний мінімум присадибного поголів’я свиней, яке, за оцінками ДССУ, опустилося до двохмільйонної позначки. Це на 11% менше, ніж фіксували на початку 2021-го. Активний попит на свинину напередодні зимових свят та, відповідно, вищі ніж рік тому ціни реалізації заохотили присадибних виробників свинини до підвищеної реалізації свиней на забій у кінці року», — прокоментували в Асоціації «Свинарі України».
Промислове поголів’я також втратило 2,5% проти стартової кількості минулого року та скоротилося до 3,5 млн гол. Водночас частка промислового поголів’я у загальній чисельності свиней в країні зросла до 64% проти 61,7% у січні 2021-го.
«Негативна динаміка чисельності свиней в країні є наслідком тривалої трансформації галузі та затяжної кризи. У таких умовах приросту внутрішнього виробництва свинини цьогоріч чекати не варто», — прогнозують в Асоціації.
https://kurkul.com

 

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!