EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

В Україні на ринку молока спостерігаються перші сигнали підвищення цін

30 июня 2017 - Администратор

На поточному тижні ціна на молоко екстраґатунку коливалася в межах 7,30-8,02 грн/кг (з ПДВ). Середня ціна по Україні цього тижня не змінилася - 7,77 грн, що відповідає показникам минулого тижня.

Про це повідомили в аналітичному відділі Асоціації виробників молока.

Зазначається, що найвищий ціновий діапазон зараз фіксують у Центральному регіоні - 7,70-8,02 грн/кг.

Середня ціна на молоко вищого ґатунку цього тижня зросла на 0,02 грн та склала 7,66 грн/кг. Загалом фіксується ціновий коридор в 7,70-8,00 грн, що нижньою межею навіть перевищує ціну молока екстраґатунку. Швидше за все це зумовлено більшою потребою в «непреміальній» сировині для виробництва масла.

Середня ціна на молоко першого ґатунку за тиждень виросла на 0,03 грн та коштувала 7,42 грн/кг. Загалом ціни на таке молоко коливалися в межах 6,80-7,80 грн.

"Позитивні цінові тенденції на світовому молочному ринку зараз мають найбільший вплив на формування цін на внутрішньому ринку. Особливо це стосується масла. Ціна на нього у світі коливається від 5,6-5,8 дол./кг, тоді як українське масло продають на рівні 4,4 дол., що показує можливість подальшого росту ціни вітчизняного продукту", - зазначають експерти.

Загалом експорт молочних продуктів за п’ять місяців цього року, в порівнянні з відповідним періодом минулого року, зріс на чверть в натуральному виразі та на 77% - в грошовому. При цьому виробництво молочних продуктів за аналізований період практично не змінилося. У січні-травні було вироблено 677,3 тис. т молочних продуктів (+0,06%). Найбільший приріст відмічається по маслу (40,8 тис. т; +4,62%) та сичужному сиру (49,5 тис. т; +3,99%).

"Враховуючи сформовані фактори у липні варто очікувати подальшого зростання закупівельних цін на молоко. Воно буде відбуватися помірними темпами в межах 3-5 коп. за тиждень, завдяки розпалу сезону «великого молока»", - відмічають аналітики.

Відповідно варто очікувати, що роздрібні ціни на молочні продукти у липні також зростуть. Ціни на цільномолочну продукцію будуть залишатися на рівні з можливим незначним зростанням в межах 2%.

"Ціна на масло однозначно буде зростати, допоки будуть рости експорті ціни, і в липні може перевалити за 180 грн/кг. Інше питання - обсяги продажів, адже вже зараз цей продукт для українців стає преміальним. До того ж, спекотне літо та сезон відпусток вплине на скорочення споживання жирних молочних продуктів", - йдеться у повідомленні.

Ціна на сир залишиться в межах 167-169 грн/кг.

agro-business.com.ua

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!