EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

В Україні пропонують запровадити державне регулювання цін на соняшникову олію

17 ноября 2021 - Администратор

Держава має допомогти врегулювати цінову ситуацію на українському ринку соняшникової олії. Такого висновку дійшли учасники круглого столу, що відбувся 15 листопада в Комітеті Верховної Ради України з питань економічного розвитку.

Як зазначила в ході обговорення керівник підкомітету з питань регуляторної політики Анна Лічман, до теперішнього часу ціни на соняшникову олію в Україні є одними з найвищих у світі.
«У сусідніх Польщі та Румунії, а також у Франції й інших країнах олія дешевша на 26-30%, ніж в Україні. На жаль, за останні 12 місяців або дещо більше соняшникова олія стала рекордсменом за зростанням вартості: з приблизно 34 грн/л у середині 2020 р. до приблизно 63 грн/л на даний час», — зазначила народний депутат.
При цьому, на думку А. Лічман, українські споживачі не мають жодних вигод від того, що країна є найбільшим виробником і експортером соняшникової олії в світі.
«На жаль, ринок не зміг врегулювати ціну. Сьогодні ми отримали багато підтверджень того, що і держава не змогла врегулювати вартість даного важливого товару. Тому я пропоную додати соняшникову олію до переліку соціально значущих товарів, який зафіксовано урядовою постановою №341 і підпадає під державне цінове регулювання, адже це один із базових продуктів харчування для українців. Ця ситуація вимагає втручання держави», — підкреслила голова підкомітету.
propozitsiya.com

 

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!