EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

В Україні пропонують запровадити електронну торгівлю твердим біопаливом

21 ноября 2018 - Администратор

Відповідні законопроекти розробили Держенергоефективності із Мінрегіоном, Біоенергетичною асоціацією України (БАУ) та Проектом USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

Ключові положення цих законопроектів обговорив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук із представниками Мінфіну, Мінекономрозвитку, Міненерговугілля, Мінрегіону, Держлісагентства, ДП «Прозорро», БАУ, Української енергетичної біржі та Аграрної біржі.

«Сьогодні спостерігається швидке введення потужностей на біомасі, завдяки чому зростає попит на тверде біопаливо. При цьому існує нестабільність цін на сировину та ненадійність його постачання», - повідомив Сергій Савчук.

Для врегулювання цієї ситуації із врахуванням успішної практики країн ЄС пропонується запровадити електронну торгівлю твердим біопаливом, що забезпечить: збільшення обсягів виробництва та торгівлі твердим біопаливом; зниження і вирівнювання цін на сировину; якість та гарантії постачання сировини; підвищення конкуренції та прозорість торгівлі.

Учасники дискусії розглянули запропоновану законопроектами систему електронної торгівлі, її учасників та функції.

З метою формування реального балансу попиту і пропозиції на цьому ринку пропонується поступове встановлення обов’язкового відсотка реалізації та закупівлі твердого біопалива на визначене коло суб’єктів господарювання.

Особливу увагу всі присутні звернули на доцільність запуску електронної торгівлі твердим біопаливом на платформі системи «ProZorro».

За підсумками наради сторони досягли згоди щодо необхідності спільно опрацювати такі питання: проаналізувати переваги запровадження електронної торгівлі твердим біопаливом на платформі «ProZorro» та діючих електронних майданчиках торгівлі енергоресурсами; уточнити можливі обов’язкові обсяги реалізації твердого біопалива у системі електронної торгівлі державними та комунальними підприємствами-виробниками твердого біопалива.

За матеріалами kmu.gov.ua

 

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!