EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

В Україні пропонують змінити алгоритм розрахунку оціночної вартості 1 га с/г земель

17 ноября 2021 - Администратор

Держгеокадастр пропонує змінити алгоритм розрахунку Фондом держмайна України оціночної вартості земельних ділянок сільськогосподарського призначення для купівлі/продажу землі. Про це пише AgroPolit.com.

Як зазначається, ФДМУ проводить цей розрахунок за допомогою запущеного у червні 2021 р. сервісу автоматичної оцінки об’єктів нерухомості — його називають Модулем електронного визначення оціночної вартості Єдиної бази даних звітів про оцінку.
«Цей Модуль, за оцінками учасників ринку землі (покупці та продавці паю, нотаріуси, приватні оцінювачі), видає часто завищені показники (іноді – навіть багатократні) з оціночної вартості земельної ділянки, що призводить до завищених сум сплати податків (зокрема ПДФО) за ділянками, які виставлені на продаж», — йдеться у повідомленні.
Читати за темою: В Україні розробили новий інструмент для обліку та управління земельним банком
Шквал критики призвів до того, що у вересні відбулася спеціальна нарада у Держгеокадастрі за участі всіх сторін. Після чого до Фонду держмайна відправили підсумковий документ за її результатами із рекомендаціями про зміну визначення Фондом оціночної вартості землі.
Зокрема, для уникнення «космічних» значень показників оціночної вартості сільськогосподарських земель пропонується встановити конкретні мінімальні та максимальні значення оціночної вартості 1 га земель в розрізі сільськогосподарських угідь (рілля, перелоги, багаторічні насадження, сіножаті, пасовища) за областями, які оновлюватимуться щорічно.
kurkul.com

 

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!