EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

В Україні створили перший у світі молочний комбайн

13 июня 2017 - Администратор

В Україні створили мобільну станцію прийому молока, призначену для дрібних виробників та молочних кооперативів. Станція виконує чотири функції - збір молока, визначення його якості, зберігання та транспортування.

Розробку представили компанії А3Tech та «Дельта-інжиніринг» під час виставки «Агро-2017»

«Під час збирання молока українські заготівельники стикаються з проблемами додавання води, різних речовин, нетривалим строком зберігання продукції через її неякісне охолодження. А тому перед нашими компаніями було поставлене завдання розробити систему, яка дає змогу приймати молоко безпосередньо у виробника, фізичної особи», – розповів сервісний інженер компанії А3Tech Сергій Ничипорук.

Як пояснив фахівець, виробник може залити молоко в систему, після чого продукція зважується і аналізується за сімома параметрами якості. Потім визначається ціна і загальна вартість партії і виробнику автоматично переказуються гроші на банківський рахунок.

Система оснащена JPS каналом, оператор наземної станції може бачити, скільки молока надійшло в молоковоз і якої воно якості.

Установка обладнана бочкою ємністю 1,8 куб.м, яка розділена на дві частини. В одній накопичується молоко першого гатунку, в іншій – другого. Також є бак для зливу - якщо молоко прокисле чи розбавлене, іншими словами, не відповідає вхідним параметрам, зливається і повертається виробнику.

Система коштує близько 20-22 тис євро разом із автомобілем.

Повідомляється, що молочний комбайн кілька місяців відпрацював у Першому молочному кооперативі, збираючи сировину по селах, показав себе чудово, і планується запуск його серійного виробництва.

"Інфоіндустрії".

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!