EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

В Україні третина пестицидів на ринку агрохімії фальсифікована

21 января 2022 - Администратор

Частка фальсифікату пестицидів на ринку України сьогодні складає 20-30% обсягу продукції‚ а кількість підроблених препаратів‚ призначених для роздрібного продажу населенню перевищує 50%. Про це розповіла народна депутатка України Олена Вінтоняк в матеріалі «Державне регулювання ринку пестицидів. Курс на наведення ладу» на AgroPolit.com.

З її слів, основними видами підробок є:
-Продаж під виглядом одного препарату іншого препарату (у тому числі продаж генериків під назвою оригінальних препаратів);
-Нелегальне змішування та/або фасування препаратів (у тому числі шляхом змішування окремих хімічних речовин);
-Заміна (або взагалі відсутність) у препараті діючої хімічної речовини.
«Значна частка фальсифікату на ринку — одна з основних причин, яка змушує змінювати застарілі підходи до державного регулювання цієї сфери. З метою посилення боротьби з фальсифікованими препаратами мною і групою народних депутатів зареєстровано проєкт закону №4558, який узгоджено з профільними аграрними асоціаціями і екологами», — розповіла нардепка.
Вона розповіла, що запропонований проєкт закону встановлює, що фальсифіковані пестициди підлягають вилученню, утилізації і знищенню. Оскільки, такої вимоги до сьогодні встановлено не було, внаслідок чого фальсифіковані пестициди буквально заполонили наш ринок.
https://kurkul.com

 

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!