EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

В Україні вступили в силу нові вимоги до якості молочних продуктів

15 июля 2019 - Администратор

Нові вимоги до безпечності та якості молока і молочних продуктів набули чинності в Україні 12 липня. Як повідомляє Європейська бізнес асоціація (ЕВА), нові вимоги будуть стосуватися всіх операторів ринку молока і молочних продуктів незалежно від форми власності, крім первинного виробництва, призначеної для власного споживання в домашніх умовах.

"Оновлення вимог у даній сфері дозволить привести національне законодавство у відповідність з вимогами ЄС з ветеринарно-санітарними правилами виробництва і обігу молока, зобов’яже переробників стежити за показниками якості та безпеки, залишаючи за компетентним органом інструмент контролю сумлінності оператора ринку", – зазначив менеджер комітетів асоціації Євген Кузьменко.

За його словами, навряд чи споживач відчує різке цінове коливання, адже великий молочний бізнес вже живе за такими стандартами.

"Для компаній-членів молочного комітету Європейської бізнес асоціації з прийняттям цього наказу практично нічого не змінюється. Адже компанії працюють з якісним сировиною, а обсяги молока "екстра" і вищого сорту становлять переважну частку від загального виробництва", – зазначив менеджер комітетів ЄВА.

Передбачається, що нові вимоги будуть стимулювати підвищення обсягу виробництва молока вищого ґатунку, проте не можна сказати, що прийняття норм одразу підвищить рівень якості та безпеки продукції. Для цього потрібно підкріпити законодавче регулювання державним контролем.

"У сусідній Польщі вже є досвід проходження цього нелегкого шляху. Головним фактором успіху був контроль без винятку і позбавлення на два тижні права на реалізацію всієї молочної сировини підприємства-виробника, якщо воно не відповідає вимогам. Це підняло рівень свідомості та відповідальності виробників молочної сировини", – зазначив Кузьменко.

Перехідний період для адаптації до нових правил для компаній, орієнтованих на внутрішній ринок встановлений до 2022 року.

biz.censor.net

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!