EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

В Україні життя лося оцінили за ціною половини однокімнатної квартири у Києві

4 октября 2018 - Администратор

Кабмін України запровадив штраф за вбивство лося європейського, який минулого року був внесений до Червоної книги України, у розмірі 130 тися гривень. Про це повідомила прес-служба Мінекології.

Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак зазначив, що саме Мінприроди ініціювало внесення змін до Постанови Кабінету Міністрів, яка визначає розмір компенсації за незаконне добування, знищення або пошкодження видів тваринного і рослинного світу, занесених до Червоної книги України, а також за знищення чи погіршення середовища їх перебування.

«Торік цей вид тварин після тривалих протистоянь із мисливським лоббі нам вдалося занести до Червоної Книги. Тоді ж постало питання про розмір покарання для браконьєрів, які спробують полювати на цих благородних тварин. На жаль, в Україні досі із цим є проблеми. Щодо лося європейського, то 130 тис. грн за незаконне добування чи нанесення шкоди цій тварині мають трохи привести до тями тих, хто вважає, що їм все дозволено і продовжує вбивати тварин, не зважаючи навіть на їх червонокнижний статус», – прокоментував Остап Семерак.

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!