EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

В Україні знову вигідно вирощувати індиків

12 ноября 2018 - Администратор

Рентабельність вирощування індиків на м’ясо в Україні знову стала позитивною.

Про це свідчать розрахунки, виконані аналітиками Pro-Consulting при розробці бізнес плану індичої ферми.

Як нагадали експерти, вирощування індиків в Україні стало економічно невигідним в 90-х роках минулого століття, коли наша країна переживала хворобливу економічну трансформацію при переході до ринкової економіки. Поголів’я індиків в ці роки скоротилося приблизно на одну третину, і фактично припинилося їх промислове вирощування.

Новий етап інтересу до індиків почався після 2001 року. За наступні десять років, до 2011 року, поголів’я індиків на великих фермах збільшилася в 42 рази і склало майже 392 тис. голів.

«Нова криза, що почалася в 2014 році, знову підкосила виробництво індичатини. Через нього поголів’я птиці знижувалося в 2016-2017 роках. Тепер рентабельність знову вийшла в «плюс», – відзначають експерти.

Аналітики компанії розробили проект, яким передбачено вирощування на м’ясо 16,2 тис. голів індиків. Для цього передбачається закуповувати високопродуктивних пташенят в Польщі. Кожен такий індича коштує € 2,1, і виростає до 10,74 кг – самки і 20,39 кг – самці.

«Місцем розміщення господарства може стати одна з непрацюючих тваринницьких ферм. Особливо багато таких об’єктів продаються в Черкаській, Дніпропетровській і Запорізькій областях. Загальна необхідна площа складе від 3 до 5 га, на яких будуть розміщені основний виробничий корпус (96×18 м), адміністративний будинок, склади і гаражі для обладнання і техніки», – уточнили експерти.

Розрахована рентабельність продажів такої індичої ферми складе 11,9%, тобто кожен євро доходу буде приносити майже 12 центів чистого прибутку. Розмір доходу перебуватиме на позначці € 200 тис. Починаючи вже з другого року роботи підприємства.

Джерело: agronews.ua

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!