EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

В Україну хлинули коренеплоди з Польщі: ціни на столовий буряк зросли втричі В Україні нестримно ростуть ціни на столовий буряк. Зараз вартість цього коренеплоду на ринку в 3,3 рази вища, ніж була на

25 ноября 2021 - Администратор

В Україні нестримно ростуть ціни на столовий буряк. Зараз вартість цього коренеплоду на ринку в 3,3 рази вища, ніж була на цю пору торік. При цьому найближчим часом не варто чекати на її зниження чи хоча би на стабілізацію.

Лише за останній тиждень ціни на столовий буряк в Україні зросли в півтора рази. Нині фермери здають буряк за оптовою ціною 9-12 гривень за кілограм. Відповідно, роздрібні ціни на цей овоч ще вищі.
Експерти рику пояснюють такі високі ціни на цей продукт його дефіцитом на ринку. Спродавши відразу після збору врожаю некондиційні коренеплоди, фермери заклали основну частину зібраного буряка на зберігання. Вони сподіваються, що взимку і до весни попит на овочі зросте, і тоді можна буде продати свій товар за більш високими цінами.
Через це на ринку утворився дефіцит столових буряків, на який відразу відреагували трейдери. Вони почали завозити в Україну товар із Польщі. Таким чином, зараз на український ринок активно надходять польські столові буряки. Наразі їхня частка у загальному ринку столових буряків невелика, але вона зростає з кожним днем. Відпускні ціни на польські буряки дещо нижчі за українські – по 8-8,5 гривні за кілограм.
Отже, зараз українські фермери продають свої столові буряки приблизно в 3,3 рази вище, ніж наприкінці листопада минулого року. Експерти ринку прогнозують, що, якщо вітчизняні фермери і надалі притримуватимуть вирощений врожай на складах, то вже найближчим часом польський продукт повністю заполонить наш ринок.

biz.today.ua

 

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!