EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Вчені створюють "термінатора" для бур'янів

10 августа 2017 - Администратор

Ряд британських організацій і компаній зайнялися спільною розробкою автоматизованого точкового розпилювача гербіцидів. Випробування прототипу пристрою анонсуються на 2018 рік.

Британська організація AHDB Horticulture (займається науково-дослідними і дослідно-конструкторськими роботами) візьме участь у фінансуванні нового проекту під кодовою назвою eyeSpot. Розробка може стати революційною в боротьбі з бур'янами. Для реалізації проекту підключили вчених з Університету Редінга, компанії Knight Farm Machinery (провідний британський виробник обприскувачів) і Precision Farming Robotics (виробництво робототехніки для точного землеробства). Такий склад фахівців буде працювати над створенням автоматизованого точкового розпилювача гербіцидів, просто кажучи - термінатора для бур'янів.

В автоматизованому розпилювачі буде реалізована система візуалізації, яка дозволить визначати дозування гербіцидів в залежності від розміру бур'янів. Розробники розраховують, що в ідеалі ЗЗР потраплятимуть виключно на бур'яни, а не на грунт і фермерські культури. Це скоротить витрату гербіцидів приблизно на 90%.

Минулого літа були проведені випробування на капусті. Дослідники вручну розпилювали гербіцид, оскільки автоматичний прототип ще не готовий. Концептуальні дослідження виявили, що ефективність боротьби з бур'янами може перевищити 92%, а використання ЗЗР знизиться на 94% в порівнянні з традиційними методами.

Попередні випробування прототипу заплановані на 2018 рік.

"Це новаторський проект, які об'єднує інженерні та хімічні рішення для боротьби з бур'янами в польових умовах", - розповідає Алістер Мердок, вчений з Університету Редінга.

Передбачається, що точкове обприскування конкретних бур'янів дозволить досягти максимальної ефективності для даних агротехнічних робіт. Мердок називає цей підхід "зрушенням парадигми" в боротьбі з бур'янами.

За матеріалами: aggeek.net

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!