EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Виробництво продукції тваринництва продовжує падати

9 июля 2017 - Администратор

З початку року в Україні продовжує зменшуватись поголів’я худоби, свиней а також птиці, що дає підстави прогнозувати подальше зменшення виробництва м’яса, молока, яєць і вовни.

Хоча ця тенденція стосується здебільшого господарств населення, вона негативно вплине на загальні обсяги виробництва тваринницької продукції у 2017 році, зазначив директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», академік НААН Юрій Лупенко.

За його словами, валова продукція тваринництва прогнозується на рівні 68,5 млрд грн, тобто на 1,6% менше минулорічних показників. При цьому виробництво м’яса – вирощування худоби і птиці – у 2017 році знизиться проти минулого року на 1,3% і становитиме 3166,2 тис. т. Виробництво великої рогатої худоби збільшиться на 1,3% і становитиме 613 тис. т. А обсяги виробництва м’яса птиці прогнозуються на рівні минулого року.

За прогнозами науковців Інституту аграрної економіки, виробництво м’яса свиней скоротиться на 5,1%, а м’яса овець та кіз – на 2,9%.

Внаслідок змін молока буде вироблено 10158 тис. т, що на 2,2% менше, ніж торік. Яєць прогнозується одержати 15,2 млрд шт., тобто майже на рівні минулорічних показників (+0,4%). Обсяги виробництва вовни очікуються на рівні 2,0 тис. т, що на 2,9% менше ніж 2016 року.

"Таким чином, очікувані обсяги виробництва продукції тваринництва у 2017 році суттєво не вплинуть на ситуацію на ринку, хоча майже постійне їх зменшення в умовах незабезпеченості раціональних норм харчування вимагає внесення певних коректив задля стимулювання нарощування виробництва", - підсумував Юрій Лупенко.

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!