EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Вирощування винограду і черешні у теплицях: потенціал і можливі ризики - експерт

4 марта 2018 - Администратор

Для успішного розвитку господарства в стрімко мінливих реаліях аграрного бізнесу необхідно шукати нові перспективні культури.

Про це в рамках третьої національної конференції «Мільйон з гектара» заявив Сергій Герман, директор компанії «Аврора». Так, на даний момент господарство вже по праву може вважатися новатором в Україні, оскільки одним з перших взялося за вирощування черешні і винограду в закритому грунті.

За словами С.Германа, така диверсифікація виробництва не тільки дозволяє отримати преміальну ціну, але і дає можливість мінімізувати ризик втрати робочої сили в зимовий період.

«Мета будівництва теплиць для вирощування винограду - не тільки отримувати прибуток, але і забезпечити людей роботою протягом цілого року. Тому що ми розуміємо, що якщо у людини немає роботи навіть місяць, вона поїде працювати в ту ж Польщу», - говорить експерт.

Як підкреслює С.Герман, ця культура дуже сильно залежить від імпорту.

«Уже в перший рік ми змогли повністю окупити будівництво теплиць, але потім 2 роки поспіль продавали виноград за собівартістю. Але потім ціна знову виросла!»- говорить експерт.

Ще один експеримент господарства - вирощування в закритому грунті черешні. Також компанія активно розвиває сегмент чорносливу.

agro-business.com.

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!