EnglishFrenchGermanPolishRussianUkrainian

Заарештовано партію пшениці та кукурудзи вартістю 77,3 млн грн

12 июня 2017 - Администратор

Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у м. Києві розкрили схему незаконного експорту сільськогосподарських товарів. В даний час заарештовано партію пшениці та кукурудзи, вартістю 77,3 млн. грн. Про це повідомляє прес-служба ДФСУ.

В рамках проведення операції "Рубіж-2017" та розслідування кримінального провадження за ч.5 ст.27, ч.2 ст.205, ч.3 ст.212 КК України було встановлено, що товар, який планувалося експортувати, закуповувався на території України за готівку без відображення даних операцій в податковому та бухгалтерському обліку. Надалі брокерські компанії з використанням реквізитів фіктивних підприємств здійснювали митне оформлення даних товарів в режимі "експорт". В даний час встановлено низку таких фіктивних підприємств.

Реквізити одного підприємства використовувалися в зазначених операціях не більше одного-двох місяців, податкова звітність до податкової інспекції не подавалася, чи подавалася з нульовими показниками, а валютні кошти від компаній нерезидентів на рахунки компаній не перераховувалися. Дії зловмисників завдали державному бюджету збитків у вигляді несплачених податків на суму понад 31,3 млн. грн.

В результаті оглядів, проведених раніше в Одесі, було накладено арешт на понад 5 тис. тонни пшениці і майже 4 тис. тонн кукурудзи, вартістю 36 млн. грн.
В ході подальших слідчих дій на території зернового терміналу, який знаходиться в Миколаївській області, також було проведено огляд, за результатами якого виявлено та накладено арешт на 8,8 тис. тонн кукурудзи врожаю 2016 року вартістю близько 41,3 млн. грн.

В даний час на всю зазначену сільгосппродукцію, загальною вагою 17,8 тис. тонни і вартістю 77,3 млн. грн., накладено арешт.

Тривають слідчі дії.

Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!